Jaarverslag PCBO Apeldoorn 2018

logo-pcbo
Voorwoord

Onze missie

Onze missie

Onze missie luidt als volgt: PCBO Apeldoorn is een vitale en dynamische christelijke onderwijsorganisatie die op haar scholen betekenisvol en toekomstgericht onderwijs biedt aan basisschoolleerlingen in Apeldoorn en omgeving. Met vijf kernwoorden: bevlogenheid, samen, verschil, ruimte en groei geven we deze missie vorm.

Missie visie Onderwijs voor ieder kind

Fijn en veilig

Dat klinkt misschien wat abstract. Maar in ons werk brengen wij die tekst iedere dag heel concreet tot leven. Dat moet ook. De basisschool is immers een betekenisvolle periode. Een tijd waarin je als kind wordt toegerust voor de rest van je lerende bestaan: hoe je denkt, hoe je speelt, wat je droomt… Die tijd moet niet alleen zinvol zijn maar ook fijn en veilig voelen. Gewoon zijn en tegelijkertijd bijzonder. Een tijd waarin je als kind jouw eigen speciale talenten ontdekt, waarin je groeit over de volle breedte van je persoonlijkheid. En daarin waarachtig jezelf kunt zijn.

"Je basisschooltijd moet niet alleen zinvol zijn maar ook fijn en veilig voelen"

Samen verder

Voor dat fijne veilige leerklimaat zorgen onze leerkrachten. Zij geven niet alleen goed onderwijs, het zijn ook betrokken vakmensen met een groot hart voor kinderen die misschien wel de belangrijkste fase van hun leven doormaken. Het PCBO-leerklimaat scheppen de leerkrachten samen. Als team. Maar ook met ouders. En met de leerlingen zelf. Want samen kom je verder. Dat is onze diepe overtuiging die mede stoelt op onze Christelijke waarden.

Meer lezen over onze organisatie? Kijk op onze website.